Timopekka Sillantaus Väärässäolijan visio!

Ihmisarvo on narsistien egoilua

  • Ihmisarvo on narsistien egoilua

Meidät opetettiin lapsena kunnioittamaan muita ihmisiä, olemaan oikeudenmukaisia ja kiellettiin narraamasta. Tärkeää oli miettiä, miltä toisesta tuntuu ja tarvittaessa pyytää anteeksi. Sitä kutsuttiin "ihmisyydeksi".

Meitä huijattiin.

Se oli kaukaisen ja harvalukuisen pohjoisen heimon suppean osan toimintaohje oloissa, joissa ei ollut näköpiirissä minkäänlaista välitöntä uhkaa - niin kuin laita kattavasti todellisuudessa on.

Ihmisyys laajemmassa kontekstissaan edellyttää jatkuvaa taistelua elintilasta, jossa toinen osapuoli usein tuhotaan. Lojaalisuus on kollegiaalista ja vain tarkoituksen sanelemaa. Arvostettua on äly, voima ja niiden yhteiskäyttö. Pienin yksikkö on lauma, jonka menestykselle kaikki toiminta on alistettu. Vain suorittamalla lunastetaan oikeutus. Yksilön tunteet ovat hänen yksityisasiansa.

Ihmisyyden ohjeet eivät ole sidottu yleismaailmallisiin ihmisoikeuksiin eikä päiväkodintädin rakkaudellisiin rajoihin. Ihmisyys tulee saneltavaksi erilaisista elinympäristöistä, jotka vaativat ja tarjoavat evääksi selviytymiseen hyvin erilaisen arsenaalin työkaluja.

Se, joka ei tätä ymmärrä, on kirkon rotta. Tai jonkun muun instituution.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll
Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Voihan hän ajatella noin,mutta on aivan eri kykenisikö elämään päivääkään tuossa kuvailemassaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Järjen ääni, kiitos Timopekka!

Toimituksen poiminnat